Τα πρώτα επίσημα σχέδια της τελικής μορφής παραγωγής του μοντέλου
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα πρώτα επίσημα σχέδια της τελικής μορφής παραγωγής του μοντέλου

Στην παραγωγή η υβριδική Porsche 918 Spyder!

(22/3/2011)

Επίσημα και με τη «βούλα» θα βγει στο δρόμο το νέο υπεραυτοκίνητο του γερμανού κατασκευαστή. Πρόκειται για την υβριδική 918 Spyder που μας παρουσίασε η Porsche στη Γενεύη του 2010, και έκτοτε όλοι νόμιζαν ότι το project θα καταλήξει στα συρτάρια της εταιρείας. Οι παραγγελίες όμως έχουν ήδη ξεκινήσει…!

Το αυτοκίνητο το γνωρίσαμε στην έκθεση της Γενεύης το 2010, και πραγματικά ήταν ένα από τα μοντέλα που μας άφησαν με το στόμα ανοικτό, για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν φυσικά η εκπληκτική του εμφάνιση, ενώ ο δεύτερος η πολύ υψηλή του τεχνολογία. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινούν οι παραγγελίες για το μοντέλο, ενώ δίνει στη δημοσιότητα μερικά από τα τελικά τεχνικά στοιχεία του, καθώς και την τιμή του.

Η 918 Spyder θα αποτελεί σε κάθε περίπτωση την κορωνίδα της Porsche από πλευράς τεχνολογίας

Η 918 Spyder θα αποτελεί σε κάθε περίπτωση την κορωνίδα της Porsche από πλευράς τεχνολογίας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έτσι το μοντέλο υιοθετεί τεχνολογία plug-in hybrid, που θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης V8 με απόδοση πάνω από 500 ίππους, και δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα του χαρίζουν επιπλέον 218 ίππους. Η μετάδοση θα εξασφαλίζεται μέσω του 7τάχυτου PDK αυτόματου κιβωτίου, με τη δύναμη του βενζινοκινητήρα να περνά στους πίσω τροχούς. Εκ των δύο ηλεκτροκινητήρων, ο ένας θα δίνει τη δύναμη εμπρός και ο άλλος πίσω, καθιστώντας το μοντέλο τετρακίνητο! Τα 0-100 χ.α.ω. θα έρχονται σε μόλις 3,2 δλ. ενώ η κατανάλωση θα είναι τα μόλις 3 λίτρα/100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων CO2 θα περιορίζονται στα μόλις 70 γρ./χιλιόμετρο! Ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο το μοντέλο θα μπορεί να διανύσει 25 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του ταχύτητα στη λειτουργία αυτή δεν θα ξεπερνά τα 150 χ.α.ω. (η κανονική του τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 320 χ.α.ω.).

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί αποκλειστικά ως αριστεροτίμονο, ενώ η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Στουτγκάρδης, και θα κατασκευαστούν αποκλειστικά 918 αντίτυπα. Τα πρώτα μοντέλα είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν το Νοέμβριο του 2013. Η τιμή του αυτοκινήτου ορίζεται στα 645.000 ευρώ προ φόρων, και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης!

Την ίδια στιγμή, η Porsche προσφέρει σε όποιον δώσει προκαταβολή για την 918 Spyder, το δικαίωμα να αγοράσει και μια ειδική έκδοση της 911 Turbo S με τον κωδικό «Edition 918 Spyder»! Αυτή θα μπορεί να παραγγελθεί στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις τις οποίες έχει προτιμήσει ο αγοραστής της 918, ενώ η τιμή της θα ξεκινά από τα 173.241 ευρώ (στη Γερμανία). Το μοντέλο επίσης θα κατασκευαστεί σε 918 μονάδες.
Mercedes
test center